Shiatsu massage

shiatsumassage

shiatsumassage

Shiatsumassage  is een japanse drukpuntmassage, die in het begin van deze eeuw in het westen is geïntroduceerd. Er wordt gebruikt gemaakt van de kracht van aanraking om de pijn te verlichten en het lichaam te ontspannen. Het schept een groter zelfbewustzijn en versterkt het afweersysteem van het lichaam, waardoor de algemene gezondheid vooruitgaat. Shiatsumassage wordt ook gebruikt om het slecht functioneren van de organen te corrigeren en de gezondheid te bevorderen of te handhaven. Het doel van een Shiatsu behandeling is herstel en evenwicht en het in balans brengen van het lichaam.

In het lichaam lopen meridanen, deze zijn verdeelt in 2 groepen, Yin en Yang. Voor het goed functioneren moeten deze in balans zijn. Shiatsu betekent letterlijk vertaald vingerdruk. Door de druk wordt de energiestroom in de meridianen beïnvloed. Als deze geblokkeerd is, kan het lichaam ziek worden. Shiatsu zet het lichaam aan verstoringen op te heffen en de doorstroming te reguleren, waardoor de disharmonie zich niet tot ziekte kan ontwikkelen. Shiatsu stimuleert het verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam en kan de hormoonhuishouding in het lichaam op deze wijze stimuleren. Tijdens deze cursus leer je de basistechnieken.

Benodigdheden

  • 2 pasfoto’s voor registratie
  • 2 grote en 2 kleine handdoeken
  • 1 hoes-/badlaken
  • pen en papier
Kleding

Om goed te kunnen oefenen verzoek ik u om makkelijk zittende kleding en schoenen te dragen.

Docente:
Richy Arendse
Tel: 0299-641521 / 06-22310372
info@beterinbeweging.com

Cursus informatie

Cursusdag: donderdag
Aanvang cursus: 2023
Cursusduur: 3 maanden ( 10 lessen)
Cursustijden: 19.00 – 22.00 uur
Cursusgeld
: €500,00

Het lesgeld is inclusief Shiatsu werkboek, eindtoets, certificaat en registratie . Het werkboek wordt uw eigendom.

Het volledige cursusgeld dient binnen 2 weken na aanmelding betaald te worden. Na de betaling ontvangt u een bewijs van inschrijving .

Er zin in? Meldt u dan meteen aan  Inschrijven