Ontspanningsmassage nek en bovenarm

nekmassage

nekmassage

bovenarm massage

bovenarm massage

Inhoud

Last van van spierpijn of vermoeide nek en/of  deel van de bovenarmspieren ?Dan is een ontspannende massage van deze spieren een goede oplossing. U kunt dit zelf geven aan anderen of anderen juist aan u  geven ! Afhankelijk wie de cursus gaat volgen.  In deze 1 dagscursus leert u diverse massagetechnieken.Dit zijn de intermitterend drukken,  strijkingen, knedingen en schuddingen.Vooraf  wordt na een kort vraaggesprek, de observatie en palpatie gedaan.

Naast een kort theoretische toelichting wat de massage inhoud en wanneer wel (indicatie) en wanneer niet (contra-indicatie) gemasseerd mag worden , wordt er veel gemasseerd op elkaar.

Na deze cursus bent u in staat om een ontspannende massage ,van ruim 30 minuten ,van de nek en een deel van de bovenarm te kunnen geven.

Certificaat van deelname

Iedereen krijgt na afloop van de cursus een certificaat van deelname

Doelgroep

Voor degene die meer willen weten over een massage behandeling van  de  nek en een deel van de bovenarm en dit  goed in de praktijk wilt toepassen.

Kleding

Om gemakkelijk te kunnen masseren, kunt u het beste het volgende aantrekken:

  • T-shirt of poloshirt met korte mouwen
  • een trainings- of joggingpak
  • sport- of trimschoenen

Benodigheden voor de praktijklessen .

Voor deze praktijklessen, waarbij uw medecursisten de proefpersonen zijn, wordt u verzocht het volgende mee te nemen:

  • een (hoes)laken voor het afdekken van de massage tafel
  • 4 handdoeken (2 grote en 2 kleine) voor het afdekken van niet-behandelde lichaamsdelen van de proefpersonen, om afkoeling te voorkomen

Hygiëne

Vanuit hygiënisch oogpunt gezien is een schoon gewassen lichaam een eerste vereiste. Om goed te kunnen masseren moeten de nagels kort geknipt zijn. Om beschadigingen van de huid te voorkomen, moeten sieraden zoals ringen en horloges af worden gedaan. Kostbare sieraden kunt u het best thuislaten!

Individueel les

Indien u liever niet in groepsverband les wilt volgen kan dat ook in tweetal . Een dag zal met u afgesproken worden. De kosten is per tweetal is  dan € 100,00  euro.

Cursusinformatie

Cursusdag : zaterdag of zondag
Aanvang cursus:  mrt 2019
Cursusduur:   1 dag
Cursustijden: 10.30 – 15.00 uur
Min aantal cursisten : 4
Cursusgeld: €59,00. Dit is incl cursusmap,massageolie en certificaat

Vereiste vooropleiding: geen

Inschrijven voor deze cursus