Kinesio Taping vervolg

Kinesio taping vervolg,sportmassage

Kinesio taping vervolg

De cursus kinisio Taping vervolg is een goede aanvulling op de Kinesio Taping basis. In de cursus wordt uitgebreid ingegaan op diverse klachten of blessure’s.

Wat is Kinesio Taping

Kinesio Taping is in Japan ontstane techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam.

De tape activeert het zenuwstelsel en het algemene cirulatiesyteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen.

Kinesio Tape

Deze tape is 25 jaar geleden ontwikkeld door Dr. Kenso Kase. Het verschil tussen de gewone sporttape en Kinesio Tape ligt in het feit dat de Kinesio Tape rekbaar is tot 130-140% van de oorspronkelijke lengte! Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, dit leidt tot drukverhoging. De Kinesio Tape is juist gericht op de drukvermindering  van het aangedane gebied en stimulering  van een correcte  beweging doordat de Tape de huid een stukje optilt.

Functies van Kinesio

Voordeel van deze Tapemethode

Bij welke klachten kan je Kinesio Taping toepassen?

De Tapemethode is heel effectief bij overbelasting , bijvoorbeeld bij achillespeesklachten, schouderklachten,rugklachten en bij een  tennisarm.

Ook bij verstuikingen en kneuzingen genezen aanzienlijk sneller met Kinesio Tape.

Deze  module is een onderdeel van de cursus Sportmassage therapeut 

Cursusinformatie

Cursusdag : zaterdag
Aanvangsdatum : jan/febr 2020
Cursusduur: 1 dag
Cursustijden : 10.00-16.00 uur
Aantal cursisten : min. 6
Cursusgeld : € 155,00 incl cursusmap,oefenmateriaal en certificaat

Inschrijving gewenste cursus