Cursus Blessure preventie
Deze opleiding Blessure preventie is speciaal bedoeld voor de gediplomeerd sportmasseur die zich verder wil specialiseren.
Tijdens de opleiding wordt dieper ingegaan op overbelastingsklachten en blessures, onmisbaar als u hier als sportmasseur veel mee te maken krijgt!
In de opleiding Blessure Preventie wordt de opgedane kennis uit de sportmassage opleiding verder uitgediept. De functieonderzoeken worden uitgebreid en u leert specifieke rekkingstechnieken voor verschillende spiergroepen. Er wordt veel aandacht besteed aan de onderbouwing van het behandelplan en het interpreteren van onderzoeksgegevens. Er zullen meer en andere technieken aan de orde komen voor wat betreft het tapen en bandageren zodat u per situatie de juiste tapeconstructie kunt aanbrengen.
U zult meer kennis krijgen over verschillende symptomen van sportblessures, pees- en spierirritaties en belasting en belastbaarheid van spieren. Bovendien wordt de anatomie kennis verder uitgebreid. Hierbij leer je verschillende structuren van het lichaam beter herkennen.
De opleiding is competentie gericht en vergt veel zelfstudie en discipline, de studie belasting bedraagt ongeveer 8 tot 10 uur per week. Dit bestaat vooral uit praktisch oefenen.
Portfolio
Net als bij de opleiding sportmassage is het de bedoeling dat je bij de opleiding blessure preventie een portfolio aanlegt. Hierin zullen enkele praktijkopdrachten, een eindscriptie en de uitslagen van de theorie-examens opgenomen worden.
Vooropleiding/toelatingseisen
Voor de opleiding blessure preventie moet je in het bezit zijn van het diploma Sportmassage.
Examen
Het examen bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Het theorie examen bestaat uit multiple-choice en open vragen. Pas als het theorieexamen behaald is kan worden opgegaan voor het praktijkexamen.
Het praktijkexamen bestaat o.a. uit het afnemen van anamnese, inspectie en palpatie. Het functieonderzoek, hanteren van huidplooi en goniometer en het beoordelen van spieren op tonus, lengte en kracht. Daarnaast staan het opstellen en beargumenteren van een behandelplan centraal. Er wordt getoetst op tapen, bandageren, rektechnieken, krachttraining en het verlenen van nazorg.
Studieduur en lesgeld
De opleiding bestaat uit 13 lesdagen en duurt 3 maanden. De lesdagen zullen plaatsvinden op een avond. Start lessen n.n.t.b.
Het lesgeld bedraagt € 675,00 voor de gehele opleiding (13 lesdagen). Dit bedrag is inclusief documentatie en exclusief studie materialen (o.a. huidplooimeter) en examenkosten.
De cursusmap wordt uw eigendom.
Startdatum
De opleiding start waarschijnlijk in het najaar 2024
Meer informatie en / of Inschrijven :
Als u meer informatie over de opleiding blessure preventie wilt raden wij u aan een e-mail te sturen of ons te bellen. Wanneer u zich inschrijft ontvangt u zo spoedig mogelijk een bevestiging per e-mail waarin de de vervolgstappen beschreven staan.